A może taka zabawa: Zgadnij gdzie to jest?
http://www.e-gory.pl/forum/album_page.php?pic_id=645
Niestety nie potrafię wkleić zdjęcia do posta, więc jest od razu ułatwienie....
Moderator: Moderatorzy
Marek napisał(a):Szlaki łączące miejscowości o nazwach z tabliczek przecinają się pod Koskową Górą w Beskidzie Makowskim. To pewnie jakiś budynek w przysiółku U Koska.
Ricorn napisał(a):a tak a propos tych zagadek może warto coś takiego reaktywować ??
Przemknąłem tamtędy ostatnio pod koniec maja, tuż przed zmierzchem, w drodze na metę Rajdu Makowskiego. Ale nie pamiętam tego miejsca. Natomiast informacja na tabliczkach szlaków jest kompletna i jednoznaczna.Młodszy napisał(a):Znalezione na mapie czy widziane na własne oczy...?
Marek napisał(a):Zajrzałem. Są tam aż trzy zagadki bez rozwiązania.
Pawła: "Sikająca sygnaturka", moja: "góra buzi" (Małe Pieniny) i Uriela:
Zielona ona jest,
Z Tatrami się kojarzy.
Kto wjedzie na nią rowerem,
Promieni się zmęczeniem. (podobno trudna)
Jeśli panowie chcecie reaktywacji, zajrzyjcie do wątku ...Rebusy? (ostatni post z 16 sierpnia).
Była jeszcze po drodze w innym wątku zagadka dla Bustera FM. Odgrażał się że jak wróci, to też "pozagadkuje". Wygląda na to że jeszcze nie wrócił.
A tu, mam nadzieję, gramy w fotozagadki wg reguł Młodszego?
Marek napisał(a): Średnio trudna - Miejsce dość znane, w popularnych górach, ewentualnie z charakterystycznymi elementami.
Tu mała dygresja a propos chwalenia się górskimi osiągnięciami. Zwróćcie uwagę na postać beznogiego turysty. Ten chłopak może z dumą mówić o pokonaniu popularnej ceprostrady.
To drugie "albo". Szukaj Uriel zdjęcia na średnio trudnąUriel napisał(a):Zdjęcie zrobione albo z Kasprowego, albo z Suchej Przełęczy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości