Kilka dni temu z zasypanego po intensywnych opadach śniegu schroniska w Dolinie Pięciu Stawów TOPR ewakuował 23 osoby. Jak informuje krakowska Gazeta Wyborcza, jeden z turystów odmówił ewakuacji i został w odciętym od świata schronisku wraz z czterema osobami z jego obsługi.
- Pan odmówił ewakuacji. Teraz cieszy się spokojem w Tatrach. Podziwia bezludne, piękne widoki w górach. Zejdzie na dół, gdy poprawią się warunki na szlakach - mówi Wyborczej Marta Krzeptowska, współprowadząca schronisko w Dolinie Pięciu Stawów.
w Pięciu Stawach ...
Moderator: Moderatorzy
Strona 1 z 1
- Góral z WW
- Ulubione góry: Tatary i oGóry
- duncan76
-
Błędny Rybak - Posty: 844
- Ulubione góry: Beskid Niski, Beskid Wyspowy
Re: w Pięciu Stawach ...
Słów mi brak żeby wyrazić jak mu zazdroszczę! Prawdziwe "niedźwiedzie mięso". Ktoś jeszcze pamięta co to miało znaczyć?
Ой верше мій верше, мій зеłеній верше. юż ми так не будє, юż ми так не будє, як ми буłо перше.
- duncan76
Ja temu panu zazdroszczę możliwości dowolnego dysponowania wolnym czasem, przymusu kiblowania przez długi czas w jednym miejscu już nie...
- Góral z WW
- Ulubione góry: Tatary i oGóry
Moja córka stwierdziła: "Nie trafiliśmy z tematem. Nie byłabym na matmie i leciałabym helikopterem...
".
Nuda w schronisku ? Przez trzy dni wszyscy udeptywali lądowisko. Codziennie od nowa...

Nuda w schronisku ? Przez trzy dni wszyscy udeptywali lądowisko. Codziennie od nowa...

Droga jest celem.
-
Błędny Rybak - Posty: 844
- Ulubione góry: Beskid Niski, Beskid Wyspowy
Właśnie luknąłem na pogoda.topr.pl a tam już Księżyc wzeszedł nad D5S... i choć go jeszcze mało to już całkiem dobrze daje! Swoją drogą ten gość który został to musi mieć ze sobą sporo gotówki, bo jak pamiętam kartą w Piątce się nie płaci... No i surówki się chyba skończyły? 

Ой верше мій верше, мій зеłеній верше. юż ми так не будє, юż ми так не будє, як ми буłо перше.
- Stefanek
- Moderator
- Ulubione góry: Im większe tym lepsze.
duncan76 napisał(a):Ja temu panu zazdroszczę możliwości dowolnego dysponowania wolnym czasem, przymusu kiblowania przez długi czas w jednym miejscu już nie...
Zapewne niejeden wolałby przymusowo kiblować tydzień w schronisku i móc sobie na to pozwolić niż siedzieć w robocie.

Strona 1 z 1